Manga Karakteri Çizimi Malzemeleri

Canlı Yayın
13.02.2024
Renkli manga karakter çizimleri, özellikle genç sanatçılar ve manga hayranları arasında son derece popülerdir. Colorbox olarak bu hafta sizlere manga karakter çizimi malzemeleri ile ilgili detaylı ve uygulamalı bilgiler verdik. 09 Şubat 2024 tarihli canlı yayın kaydımızın tamamına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.


 
Bilindiği üzere günümüzde manga çizimi dünya genelinde büyük bir popülerlik kazanmıştır. Manga, Japon kültürünün önemli bir parçası olarak başlamış olsa da; bugün dünya çapında geniş bir hayran kitlesi tarafından benimsenmiştir. Özellikle benzersiz çizim tarzı, derin karakter gelişimi ve çeşitli türleriyle manga insanların dikkatini oldukça çekmektedir.

09 Şubat 2024 tarihli canlı yayınımızda manga karakter çiziminin esansiyel ürünlerinden birisi olan Winsor & Newton Promarkerları anlatarak yayınımıza başladık. Zengin renk skalası ve yüksek pigmentasyonlarıyla bilinen Promarkerlar, renkli manga karakter çizimlerinde sıklıkla tercih edilen marker kalemlerden biridir. Bununla birlikte Promarkerlar, mürekkeplerinin homojen yayılması ve renklerin karışmasıyla da bilinir, bu da renk geçişlerinin ve tonlamaların kolayca yapılabilmesini sağlar. Tüm bu özellikleri nedeniyle canlı ve dikkat çekici renklere sahip manga karakterleri çiziminde kullanılan Promarkerlar çizimlerinin profesyonel ve etkileyici görünmesini isteyen sanatçılar tarafından sıkça tercih edilir.


 
Yayınımızın ilerleyen bölümlerinde Promarker ile Promarker Brush farkları gösterilerek; Promarker Neon ve Promarker Metallic serileri tanıtıldı. Bununla birlikte manga karakter çiziminde yine sıklıkla tercih edilen alkol bazlı markerlardan olan Tombow AB-T Pro gösterildi. Çizim kalemleri ve markörler ile birlikte oldukça önemli bir yer tutan marker kağıtları anlatılarak; Winsor & Newton Akma Yapmayan Markör Bloklarının önemi vurgulandı. Son olarak sepya, indigo, gri ve siyah renk seçeneğine sahip; suda dağılmayan Winsor & Newton Fineliner Çizim Kalemleri tanıtıldı.
 
Yayınımızın tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz;


Son Eklenen Yazılar