Eğitim Işık haslığı (lightfastness) nedir? Niçin bu kadar önemlidir?
02.10.2023

Düşünün ki günlerinizi, haftalarınızı veya aylarınızı bir eseriniz üzerinde çalışarak harcadınız ve sadece birkaç ay içerinde eserinizin önemli ölçüde solduğunu, renk kayıplarınızın muazzam derecede olduğunu gördünüz. Bu beklenmedik keyifsiz durumun sebebi “ışık haslığı” kavramı ile ilişkilidir.

Eğitim Hangi boya sizin için? Akrilik, guaj ve sulu boya arasındaki 7 fark!
04.10.2023

Pek çok sanatçı farklı boya türlerine aşina olmasına rağmen, çok az kişi sulu boya, guaj ile akrilik boyalar arasındaki farkları tam anlamıyla biliyor. Bu ortamları birbirinden farklı kılan detaylara birlikte göz atalım.

Eğitim Yakın Plan: Jel ve medyum karşılaştırması
05.10.2023

Akrilik boya yardımcı malzemelerinin en büyüleyici yanı, akrilik boyanın doğal yapısını korumasıdır. Bu yazımızda akrilik boyalarınıza istediğiniz estetik dokuyu kazandıran, ancak sıklıkla karıştırılan jeller ve medyumlar arasındaki farkları inceleyeceğiz.

Eğitim Soru-Cevap: Gesso hakkında bilmeniz gereken her şey!
09.02.2024

Sanat dünyasının vazgeçilmez malzemelerinden biri olarak kabul edilen gesso, bir yüzeyin ömrünü ve sanatsal değerini belirleyen kritik bir rol oynamaktadır. Bu yazıda, gesso'nun ne olduğunu, nasıl kullanıldığını ve neden sanatçılar için bu kadar önemli bir araç olduğunu adım adım inceleyeceğiz.

Eğitim Fark Nedir: Montana Black vs Montana Gold
15.02.2024

Son zamanlarda gelişen ve yaygınlaşan; çok farklı yüzeylerde uygulama olanı bulan sprey boyalar, sanatçılar tarafından tek başına kullanıldığı gibi karışık teknikler ile birlikte de kullanım alanı bulmaktadır. Bu haftaki yazımızda Montana Cans’in çok kullanılan iki serisi olan Montana Black ve Gold’un farkları ele alıyoruz.

Eğitim Soru-Cevap: Floresan Renklerin Keşfi
22.02.2024

Floresan renkler, adını sıklıkla duyduğumuz ve merakla keşfetmek istediğimiz sıra dışı renklerdir. Bu yazımızda floresan renkler hakkında sıkça sorulan soruları derleyerek bu renklerin özellikleri, kullanımı ve etkileri hakkında merak edilenleri yanıtladık.

Eğitim Yağlı Boya: 'Fat over Lean' Kuralı
07.03.2024

Yağlı boya resimde ustalaşmak, sadece fırça ve pigmentleri kullanmayı değil, aynı zamanda boya tabakalarının içindeki incelikleri anlamayı da gerektirir. Colorbox olarak bu haftaki yazımızda yağlı boyada temel bir prensip olan “fat over lean” ilkesinin mantığını ve pratiklerini anlatıyoruz.

Eğitim A-Z: Pastel Boya Terimleri
16.03.2024

Sanatçılar olarak sık sık karşılaştığımız birçok terim bazen kafa karıştırıcı olabilir. Aynı kelimeler, farklı materyaller veya ortamlarla ilişkilendirildiğinde farklı anlamlara bürünebilirler. Bu yazımızda pastel boya ile ilgili sıkça kullanılan terimlerin tanımlarını paylaşıyoruz.

Eğitim Boya Etiketi I: Opaklık/Transparanlık
18.04.2024

Boya tüplerinde yer alan etiketlere aşina olmadığınızda üzerinde yer alan bilgiler, kısaltmalar ve semboller kafa karıştırıcı olabilir. Bu serimize opaklık/transparanlık ile ilgili sembolleri ve ne anlama geldiklerini açıklıyoruz.

Eğitim 101: Akrilik ve Yağlı Boya Arasındaki Farklar
02.05.2024

Akrilik ve yağlı boya, sanat dünyasının iki önemli ve farklı tekniklerinden biridir. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve avantajlarına sahip olup; sanatçılara geniş bir ifade yelpazesi sunar. Bu yazımızda, akrilik ve yağlı boya arasındaki farkları ayrıntılı bir şekilde inceleyecek ve her birinin özelliklerini, kullanım alanlarını ve sanat eserlerine olan katkılarını keşfedeceğiz.

1
Son Eklenen Yazılar