İlginç Freya'nın Gözyaşları: Klimt'in gölgesinde kalan eser
03.10.2023

Klimt'in en ünlü eserlerinden biri olarak bilinen "Golden Tears/Freya's Tears" isimli tablonun, aslında bir başka sanatçıya, Anne-Marie Zilberman’a ait olduğu halen birçok insan tarafından bilinmemektedir. Peki o halde, bu karmaşaya neden olan Anne-Marie Zilberman kimdir?

İlginç Dünyanın en tehlikeli renkleri: Kurşun beyazı
06.10.2023

Beyaz – saflığın, ışığın, temizliğin, yumuşaklığın ve mükemmelliğin rengi. Peki insanoğlunun ürettiği en eski ve en önemli pigmentlerden biri, nasıl renk tarihinin en ölümcül pigmentlerinden biri olabilir?

İlginç Renk tarihinde bir yolculuk: Ultramarin mavi
10.10.2023

Ultramarine Blue: Sanatın ve tarihin renk paletinde etkileyici varlığa sahip göz alıcı mavi bir renk tonu... Afganistan'dan gelen lapis lazuli taşıyla başlayan bu renk, yüzyıllar boyunca nasıl bir evrim geçirdi? İşte bu renkli yolculuğun hikayesi!

İlginç Kadmiyum boyalar sanatçılar için ne kadar tehlikelidir?
13.10.2023

Kadmiyum pigmentleri, sanat dünyasında uzun süredir değerli bir yere sahiptir, çünkü canlı renkler sunarlar ve zaman içinde solmazlar. Ancak, toksisiteleri konusunda uluslararası düzeyde farklı görüşler vardır. Bu yazımızda kadmiyum pigmenti ile alakalı tüm soru işaretlerini gideriyoruz.

İlginç Renk Tarihinde Yolculuk: Payne's Grey
29.02.2024

Payne's Grey pigmenti, sanatçıların paletlerinde uzun yıllardır yer alan karmaşık ve çok yönlü bir renktir. Yaratıcısının İngiliz ressam William Payne’in olduğu ve kökeninin 18. yüzyıla kadar uzandığı bu karma yapılı pigmentin hikayesini ve tüm özelliklerini sizlerle paylaşıyoruz.

İlginç Renk Tarihinde Yolculuk: Zümrüt Yeşili
28.03.2024

Tablolardan heykellere, duvar kağıtlarından kozmetik ürünlere kadar geniş bir yelpazede kullanılan ve sanat tarihinde bir ikon olarak parlayan; kendine özgü hikayesi ve sanatçıların paletlerindeki vazgeçilmezliğiyle dikkat çekerken, aynı zamanda doğaya özgü mavi alt tonuyla birçok eserde benzersiz bir canlılık ve derinlik katan Zümrüt Yeşilini anlatıyoruz.

1
Son Eklenen Yazılar