İlham Winsor & Newton Artists' Yağlı Boyalar ile renk gradyanı nasıl oluşturulur?
28.09.2023

Pürüzsüz ve yumuşak geçişli renk gradyanlarını nasıl ve hangi teknikler kullanarak oluşturabiliriz, gelin birlikte inceleyelim. Ana malzememiz: Winsor & Newton Artist' Yağlı Boyalar!

İlham Tuvale görsel transfer nasıl yapılır?
12.10.2023

İster bir gazeteden ister parlak bir dergi sayfasından kesilmiş olsun, herhangi bir görseli eserleriniz ile nasıl buluşturabilirsiniz? Özellikle karışık teknik (mixed media) ve kolaj çalışmaları için mükemmel olan bu tekniğin inceliklerini gelin birlikte inceleyelim.

İlham Güneş baskı (cyanotype) tekniğine modern bir yaklaşım!
17.10.2023

Cyanotype ya da Türkçe'si ile "güneş baskı" günümüz sanatçıları ve fotoğrafçıları için yaratıcı ifadeler sunan tarihi bir yöntemdir. Geniş renk seçenekleri ile bu geleneksel tekniğin modern uygulamasını birlikte inceleyelim.

İlham Işıltılı Dokunuşlar: Cotman Metalik Sulu Boyaların Büyüleyici Etkisi
22.12.2023

Parlaklık ve ışıltının sırrını arıyorsanız, Winsor & Newton Cotman Metalik serisi tam size göre! Sanatınıza hayat veren parıltıyı ve derinliği sunan bu serinin detaylarını gelin hep birlikte inceleyelim.

İlham Vincent Van Gogh'un meşhur fırça darbeleri akrilik boya ile nasıl oluşturulur?
07.02.2024

Kuşkusuz, dönemindeki diğer ressamlar gibi Vincent Van Gogh da eserlerini oluşturmak için yağlı boya kullanmıştır. Ancak Van Gogh'un karakteristik tarzı, yoğun renklerin ve kalın fırça darbelerinin ustaca kullanımıyla ayrılır. Bu yazımızda Van Gogh'un meşhur fırça darbelerini akrilik boya ile nasıl oluşturabileceğimizi anlatıyoruz.


İlham Nasıl Yapılır: Sulu Boya ile Krizantem
21.03.2024

Doğadan ilham alan birçok sanatçı eserlerinde yarı saydamlığı, parlaklığı ve canlı nitelikleri nedeniyle sulu boyayı kullanmaktadır. Bu yazımızda Winsor & Newton fırça ve sulu boyalarını kullanan botanik ressam Malgorzata Zdanio’nun anlatımı ile adım adım çiçek yapımını gösteriyor olacağız.

İlham Monet: Renk Paletindeki Büyü
25.04.2024

Claude Monet, izlenimcilik akımının öncülerinden biridir ve renk paletini kullanarak sanatında derinlik ve duygu yaratmıştır. Eserlerinde gördüğümüz canlı renkler ve ışık oyunları, sanat dünyasında önemli bir dönüm noktası oluşturmuştur. Bu yazımızda Monet'nin muhteşem renk paletini inceleyeceğiz.

1
Son Eklenen Yazılar