Işıltılı Dokunuşlar: Cotman Metalik Sulu Boyaların Büyüleyici Etkisi

İlham
22.12.2023

Parlaklık ve ışıltının sırrını arıyorsanız, Winsor & Newton Cotman Metalik serisi tam size göre! Sanatınıza hayat veren parıltıyı ve derinliği sunan bu serinin detaylarını gelin hep birlikte inceleyelim.

Metalik, ışıltılı, sedefli, iridesan, pırıltılı, yanardöner… Hangi kelimeyi kullanırsak kullanalım gözlerimizin aradığı ortak! Winsor & Newton Cotman serisinin sahip olduğu 8 renk ve iki farklı set seçeneği tam da bu isteğimizi karşılar nitelikte: • Iridescent Blue (Metalik Mavi) • Yellow Gold (Sarı Altın) • Bronze (Bronz) • Red Copper (Bakır)• Silver (Gümüş) • Pewter (Kalay Rengi) • Iridescent Black (Metalik Siyah)• Iridescent White (Metalik Beyaz).



 

Winsor & Newton Cotman Metalik renkler iki farklı set halinde bulunmaktadır. Dilerseniz 6 adet tüp formunda Winsor & Newton Cotman Metallic Collection Set (6 x 8ml Sulu Boya Seti), dilerseniz 8 adet yarım tablet formunda Winsor & Newton Cotman Metallic Pocket Set (8 x Yarım Tablet Sulu Boya Seti)’i tercih edebilirsiniz. İkinci set konforlu bir paleti ve fırçayı birlikte barındırır.


 
Bu metalik renkler ile ışıltılı yıkamalar ya da vurgular elde etmeniz mümkün. Dilerseniz rengin üzerine ışıltılı bir katman olarak kullanabileceğiniz gibi sulu boyalarınız ile de karıştırabilirsiniz. Ayrıca metalik sulu boyaları koyu fonlu kağıtlar ile kullanmak da muhteşem bir tercih olacaktır. Aşağıdaki örneklerde Cotman Metalik seriyi tekil ya da normal sulu boyalar ile nasıl uygulayabileceğinizi görseller ile anlatacağız.


 
1- Sulu boyalar seyreltilmiş olarak veya doğrudan tüpten alınarak kullanılabilir. Yoğun bir katman istiyorsanız direkt veya çok az su ile seyrelterek kullanınız ya da istediğiniz görüntüye ulaşana kadar birden fazla katman atınız.
2- Işıltılı bir yıkama istiyorsanız, Pewter gibi koyu renkleri iyice seyrelterek kullanabilirsiniz.
3- Silver (Gümüş) veya Iridescent Blue (Metalik Mavi) gibi açık tonlar ince vurgular sağlamak için kuru sulu boya katmanı üzerine yerleştirilebilir. Üçüncü görseldeki örnek Turquoise (Turkuaz) üzerine Silver (Gümüş)’ın uygulanmış halidir.


 

4- Parlak bir yıkama için Yellow Gold (Sarı Altın) rengini seyreltiniz. Altın rengi vurgularınız için sade kullanmak mükemmel bir görünüm sağlayacaktır.
5- Cotman Metalik sulu boyalar, sedef benzeri bir ışıltı eklemek için normal Cotman sulu boya serisi ile karıştırılabilir. Beşinci görseldeki örnek Gold (Altın) ve Emerald Green (Zümrüt Yeşili)’in bir karışımıdır.
6- Bronze ve Red Copper çalışmalarınıza sıcak bir ışıltı verir. Hafif bir ışıltı vermek için bu renkleri koyu tonların üzerine yerleştirebilirsiniz. Ayrıntı eklemek için seyretmeden kullanınız.


  
Görüleceği üzere Cotman Metalik sulu boyaların sanatçıya sağladığı derin ve ışıltılı dokunuşlar ve yıkamalar, geleneksel sulu boya teknikleri ile kusursuz bir şekilde birleşmektedir. Siz de Winsor & Newton Cotman Metalik sulu boya serisi ile yapmış olduğunuz çalışmaları bizimle paylaşabilir; her türlü soru ve merak ettikleriniz için bize Instagram üzerinden ulaşabilirsiniz. @colorbox.com.tr

Son Eklenen Yazılar